بحران انسانی، سخت‌گیری بر زنان و واکنش‌ها به احتمال به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان

سازمان ملل متحد نشستی برای بررسی شرایط به رسمیت شناختن حکومت طالبان برگزار می‌کند

الاکبروف بر تامین بودجه ۴.۶۲ میلیارد دلار برای کمک به شهروندان افغانستان تاکید کرد -Wakil KOHSAR / AFP

رامز الاکبروف، معاون دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، با اشاره به دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای مرتبط با سازمان ملل متحد، گفت که اینک زمان پشت کردن به مردم افغانستان نیست و باید با آن‌ها همبستگی شود.

او چهارشنبه، ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین)، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که تصمیم‌های طالبان، بر توانایی دست‌اندرکاران فعالیت‌های بشردوستانه تاثیر منفی گذاشته است.

او در توییتر نوشت که بحران «افغانستان در نقطه اوج است؛ اولویت فوری در حال حاضر، حفظ واکنش بشردوستانه است که تا حد امکان از قحطی، شیوع بیماری و مرگ‌و‌میر بیشتر جلوگیری کند».

به گفته او، در سال جاری میلادی باید بودجه‌ای ۴.۶۲ میلیارد دلاری برای کمک به ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در افغانستان تامین شود، فضای فعالیت‌های بشردوستانه بهبود یابد و نهادهای امدادرسان برای پاسخگویی به این بحران اقدام کنند.

او از جامعه جهانی خواست که هر اقدامی که ممکن باشد، برای مقابله با بحران انسانی در افغانستان انجام دهد و گفت که کمک مالی به این کشور نباید متوقف شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روز سه‌شنبه آخیم اشتاینر، رئیس برنامه عمران سازمان ملل متحد، هشدار داده بود که در صورت ادامه پافشاری طالبان به ممنوعیت کار زنان در دفترهای این نهاد در افغانستان، سازمان ملل ماه مه از این کشور خارج خواهد شد. در عین حال، او گفت که مقام‌های سازمان ملل در حال مذاکره با طالبان‌اند تا این گروه برای کار زنان در نهادهای مرتبط با سازمان ملل استثنا قائل شوند.

از سویی نیز امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشستی در دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی آمریکا گفت که سازمان ملل قصد دارد در روزهای آینده جلسه‌ای برای بحث پیرامون شرایط  به رسمیت شناختن حکومت طالبان برگزار کند.

این سخنان با واکنش تند مخالفان طالبان مواجه شده است.

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، در توییتر نوشت که پیشنهاد به رسمیت شناختن طالبان به منزله حکومت قانونی افغانستان، نگران‌کننده است و به معنای پذیرش نقض حقوق‌بشر و حمایت از تروریسم خواهد بود.

او نوشت: «به رسمیت شناختن طالبان به‌ منزله حکومت قانونی افغانستان، خیانت به زنان و اقلیت‌ها است که تحت حاکمیت طالبان رنج کشیده‌اند. بسیار مهم است که هر گونه به رسمیت شناختن طالبان، منوط به رعایت حقوق اساسی بشر باشد.»

علی‌ میثم نظری، رئیس‌ روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان، نیز در توییتی  نوشت که برگزاری کنفرانس برای یافتن راهی برای به رسمیت شناختن طالبان، نگران‌کننده است.

او نوشت: «به رسمیت شناختن یک سازمان تروریستی و جنایتکار به منزله حکومت افغانستان، توهین و خیانت به مردم این کشور است. جامعه جهانی باید با افغانستان متحد شود و با هر گونه تلاش برای مشروعیت بخشیدن به گروه‌ها مخالفت کند.»

او افزود که تصمیم به رسمیت شناختن طالبان، برای مردم افغانستان پذیرفتنی نیست.

حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز در واکنش به اظهارات امینه محمد، در توییتر نوشت که بارها نگرانی‌های خود را از رویکرد و چگونگی تعامل سازمان ملل متحد با طالبان، ابراز کرده است. 

در بیانیه این حزب آمده است: «متاسفانه اظهارات خانم امینه محمد بر این نگرانی‌ها می‌افزاید. هر اقدامی در پیوند با طالبان، باید مبتنی بر اولویت موضوع مشروعیت داخلی، منافع و اراده‌ مردم افغانستان باشد. بدون در نظر گرفتن این اصل، هر گامی، بی‌احترامی به مردم و در مخالفت با ایجاد صلح پایدار در افغانستان است.»

شماری از کاربران توییتر نیز با راه‌اندازی هشتگ #NoRecognitionofTaliban، می‌کوشند مخالفت خود را با به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان ابراز کنند.

بیشتر از جهان